Palveluita asiakkaille

Erilaiset puutarhatuotteet kasvattavat suosiotaan erityisesti kaupunkilaisten keskuudessa. Monilla on kuitenkin käytössään ainoastaan rajallinen tila. Kaupungeissa suositaankin erilaisia kattopuutarhoja, minikasvihuoneita ja parvekekasveja. Osa ulkokasveista soveltuu myös sisäkasveiksi, kunhan ne saavat riittävästi valoa. Puutarhatuotteisiin liittyen on saatavilla paljon erilaisia palveluita, joista osa on maksuttomia. Osa taas tuo kustomoidun kokemuksen asiakkaalle ja antaa mahdollisuuden saada tuotteista juuri sellaisen kuin itse toivoo.

Asiakkaille suunnatut palvelut vaihtelevat monipuolisesti

Yksinkertaisimmat puutarhatuotteisiin liittyvät palvelut ovat neuvontaa erilaisten kasvien suhteen. Monet kasvit vaativat tietynlaisia erikoisolosuhteita, kuten hapanta multaa, erilaista lannoitetta tai riittävää kastelua. Monet puutarha-alan asiantuntijat voivat auttaa tällaisissa palveluissa esimerkiksi erilaisten puutarhoihin keskittyneiden sivustojen live-chatin kautta. Tällöin asiakkaan on helppo kysyä yksityiskohtaisia asioita ja kirjallinen informaatio takaa sen, että tieto menee perille. Tällaiset live-chatit ovat usein maksuttomia, mutta osa niistä on varattu esimerkiksi tiettyjen sivustojen jäsenille.

Kustomoitujen palveluiden pariin kannattaa hakeutua erityisesti silloin, kun kyseessä on isompi projekti, esimerkiksi kokonainen talon piha, tai suuri kattopuutarha, esimerkiksi monen kerrostalon asukkaan kesken jaettuna. Tällöin ammattilainen voi auttaa löytämään ne kasvit, jotka viihtyvät parhaiten kyseisen paikan olosuhteissa ja auttaa luomaan kokonaisuuden, jonka hoito on kohtuullisen vaivatonta ja helppoa. Mikäli mielessä on hankkia runsaasti omia parvekekasveja tai sisälle esimerkiksi runsaasti viherkasveja, kannattaa ammattilaista konsultoida saadakseen oikeat kasvit oikeisiin olosuhteisiin. Kustomoidut palvelut eivät ole pelkästään yksityishenkilöille, vaan myös yritykset tai esimerkiksi taloyhtiöt voivat turvautua niihin. Yhteinen puutarha pihalla tai katolla onkin hyvä taloyhtiön henkeä nostattava projekti.

Myös tekniseen toteutukseen, kuten kasvihuoneen rakentamiseen, saa helposti apua joko erilaisista rakennusliikkeistä tai puutarha-alan ammattilaisilta. Asiantuntijat osaavat neuvoa myös tulevaa ajatellen ja teknisen suunnittelun saa toteutettua niin, että se on hyödyllinen myös silloin, kun kasvit kasvavat tai ne on aika laittaa talvehtimaan. Tekniseen toteutukseen voi kuulua esimerkiksi ilmankosteuden säätely, valaistus erilaisia aallonpituuksia hyödyntäen, lämpötila ja sopiva mullan ravinnepitoisuus. Erityisesti silloin, kun kyseessä on vaativa projekti, on hyvä hyödyntää tarjottuja palveluita monipuolisesti, sillä ne maksavat itsensä myöhemmin takaisin vähäisempinä korjauskuluina ja suurempana satona.